Foto Bala

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Foto Bala ka qenë një prej të dënuarve në gjyqin e parë të deputetëve në vitin 1947, gjyq i cili pati disa të pushkatuar. Shok i Enver Hoxhës gjatë studimeve në Francë si dhe në liceun e Korçës, Foto Bala iu nënshtrua në hetuesi, torturave të shumta. Kjo deklaratë e nënshkruar prej tij flet pikëtisht për ushtrimin e kësaj torture.