Rreferimi i Z.Agron Tufa, "DEKOMUNISTIZIMI I KURRIKULAVE SHKOLLORE"

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

MBI DEKOMUNISTIZIMIN E CURRIKULAVE SHKOLLORE

Agron TUFA

Prolog Krahasuar me kulturat e tjera kombëtare të vendeve ish-komuniste, Shqipëria është i vetmi vend, që vijoi pandërprerje trashëgiminë e komunizmit, jo vetëm në elitat politike drejtuese, por edhe në dijet disiplinare të sistemit shkollor, në shkencë dhe kulturë. Për më tepër monopoli në këto fusha të dijes shkollore, që formon perceptimet mbi historinë dhe kulturën, vijon të jetë i monopolizuar nga po ato protagonistë, qarqe e segmente, që i kanë shërbyer me zell propagandës shtetërore të diktaturës.  

Click on the link below to read more:

Mbi_dekomunistizimin_e_currikulave.pdf