Lista e emrave qe kane Torturuar

Untitled Document

Këta emra janë marë nga “arkiva e gjallë”, nga kujtesa e disa ish-të burgosurve politikë. Ata që kanë qënë në “ferrin komunist” dhe kanë mbijetuar, le t’I bëjnë të njohur emrat e xhelatëve, të torturuesve dhe shkakëtarëve të vuajtjeve fizike e shpirtërore të tyre dhe të shokëve që nuk jetojnë më.

Në këtë listë, nuk janë pasqyruar të gjithë personat që kanë punuar në organet e diktaturës, që kanë marrë pjesë në përndjekje, hetime, gjykime, ekzekutime për motive politike dhe që gjatë detyrës së tyre, kanë ushtruar dheunë dhe tortura. Sigurisht, numri I tyre, gjatë diktaturës komuniste 45-vjeçare, ka qënë disa mijra dhe jo sa botohen në këtë libër. Koha dhe vdekja e një pjese të madhe të të persekutuarve politikë, ka bërë që shumë emra persekutorësh, t’I mbulojë pluhuri I harresës.

 

1
Aranit Çela
2
Arzem Leskoviku
3
Avram Koja
4
Azbi Lamçe
5
Ali Kubati
6
Angji Faberi
7
Angji Lubonja
8
Anastas Dushku
9
Ali Korbi
10
Ago Çela
11
Abedin Topi
12
Agim Shkupi
13
Ali Shtino
14
Arben Meço
15
Agron Tafa
16
Aleksandër Nakolli
17
Adil Prishta
18
Agim Alimema
19
Ali Xhunga
20
Asllan Liçi
21
Anastas Koroveshi
22
Aleksandër Shundi
23
Asaf Kondi
24
Arqile Lole
25
Besnik Çomo
26
Bexhet Mema
27
Beqir Baa
28
Banush Goxho
29
Bujar Jazexhiu
30
Behar xheka
31
Sesim Selita
32
Bajram tresova
33
Bedri Spahiu
34
Bajram Korvafa
35
Bejtash Kore
36
Burhan Beqiri
37
Bilo Bregu
38
Çelo Arrëza
39
Çome Simaqi
40
Çome Vodica
41
Delo Balili
42
Dilaver Bregasi
43
Demir Prodani
44
Dusho Dushaj
45
Dulaq Lekiqi
46
Dyl Rrjolli
47
Dhosi Mbroja
48
Dhosi Progri
49
Dhimitër Bonata
50
Dhori Panariti
51
Dhimitër Shahini
52
Dhimitër Shkodrani
53
Dhimitër Berati
54
Dhimo Sinani
55
Enrik Bilbili
56
Engjëll Backa
57
Edmond Caja
58
Eqerem Anxhaku
59
Eleni Hado
60
Edmond Vodica
61
Eqerem Xhafa
62
Esat Mane
63
Faik Minarolli
64
Florian Kolaneci
65
Ferhat Matohiti
66
Fadil Pineti
67
Fadil Kapisyzi
68
Flamur Xhemali
69
Fuat Brinja
70
Fatos Trebeshina
71
Fejzo Aloci
72
Frederik Nosi
73
Farudin Poçari
74
Faredin Jaho
75
Feçor Shehu
76
Feit Smokthina
77
Fiat Muço
78
Gole Bashari
79
Gani Vajza
80
Gaqo Meçi
81
Galip Sojli
82
Gaqo Progri
83
Gani Kodra
84
Gjolek Gërbi
85
Gjilek Aliu
86
Gjon Banushi
87
Gjeli Argjiri
88
Gjyshi Tafili
89
Gjovalin Ndoi
90
Hali Xhelo
91
HAsaf Kondi
92
Hilmi Seiti
93
Hajdar Aranitasi
94
Hysen Hoxhati
95
Haki Dule
96
Haki Keta
97
Haki Vinçani
98
Hilmi TelegrafiHadër Isaj
99
Hamid Meta
100
Hasan Ulqinaku
101
Harun Ismaili
102
Him Kolli
103
Haxhi Pela
104
Haxhi Gora
105
Hodo Habibi(toger Baba)
106
Hazbi Lamçe
107
Hysni Ndoja
108
Hekuran Pobrati
109
Irakli Kocani
110
Irakli Bozo
111
Isuf Shaqiri
112
Isuf Çobani
113
Ilia Gaqo
114
Ilo Bodeci
115
Ilo Pano
116
Isamedin Resmja
117
Isa Halili
118
Idriz Çoba
119
Idriz Seiti
120
Janaq Karapatqi
121
Jani Naska
122
Josif Gjika
123
Josif Gjipali
124
Josif Gegprifti
125
Jorgo Sulioti
126
Jaho Gjoliku
127
Janaq Syko
128
Koçi Xoxe
129
Kadri Hazbiu
130
Kadri Ismalati
131
Ksenofon Nushi
132
Koli Rëmbeci
133
Koço Josifi
134
Kristo Mushi
135
Koço Kostandini
136
Kasem Kaçi
137
Kristofor Mërtiri
138
Kadri Bojaxhi
139
Kiço Caja
140
Kosta Prela
141
Kiço Gjonçi
142
Kapllan Sako
143
Kapo Kapaj
144
Kiço Proko
145
Kasem Troshani
146
Kamberi Lipeshani
147
Kopi Niko
148
Lefter Lakrori
149
Lake Devolli
150
Luki Misha
151
Lola Mano
152
Lilo Zeneli
153
Laudin bardhi
154
Lefter Kasneci
155
Luan Avdia
156
Lufter Hoxha
157
Leo Baba
158
Loni Dimoshi
159
Llambi Peçini
160
Llazi Stratobërdha
161
Llazi Polena
162
Llambi Titani
163
Llazi Petro
164
Mehmet Shehu
165
Manush myftiu
166
Muço Saliu
167
Myftar Tare
168
Memisha Stepa
169
Mustafa Iliazi
170
Manol Milo
171
Maqo Pecani
172
Mexhit Metohu
173
Mane Sevrani
174
Muharem Shehu
175
Mynyr Tirana
176
Muharem Vasjari
177
Mine Bejko
178
Mehdi Bushati
179
Meço Ahmeti
180
Mustafa Rapushi
181
Mustafa Beqo
182
Mëhill Doçi
183
Mark Dodani
184
Mehmet Jaho
185
Mustafa Qilimi
186
Nevzat Haznedari
187
Nesti Kerenxhi
188
Niko Ceta
189
Nexhat Hyseni
190
Naum Bezhani
191
Niko Paskali
192
Nystret Dautaj
193
Nuri Çakëri
194
Nasi Poloska
195
Niko Popllo
196
Nesti Saraçi
197
Ndreçi Plasari
198
Niko Kolitari
199
Nazmi Brinja
200
Nuçi Tira
201
Njazi Zjarri
202
Nesti Kopali
203
Nevruz Bejleri
204
Nustret Osmani
205
Namil Xhafa
206
Namik Cakrani
207
Namik Veizi
208
Nuredin Dobrusha
209
Nuri Luçi
210
Nazmi Biçoku
211
Namik Qemali
212
Petrit Hakani
213
Pilo Shanto
214
Paskal Andoni
215
Petrit Arbana
216
Peçi Kalluci
217
Petrit Çakerri
218
Piro Laska
219
Petrika Mushi
220
Pelivan Luci
221
Pëllumb Kokona
222
Pëllumb KArkanaqe
223
Pandi Prifti
224
Qemal Balluku
225
Qamil Mane
226
Qazim Myftiu
227
Qamil Gavoçi
228
Qemal Nallbani
229
Qatip Dervishi
230
Qazim Kondi
231
Qemal Lamaj
232
Qamil Meçe
233
Qazim Mysliu
234
Rexhep Kolli
235
Rasim Deda
236
Riza Lubonja
237
Raqi Iftica
238
Raqi Zavalani
239
Rexho Hyseni
240
Rustem Çipi
241
Ramadan Hoxha
242
Rrapi Dhima
243
Rrapi Mino
244
Stavri Xhara
245
Stefo Grabocka
246
Skënder Konica
247
Skënder Kosova
248
Sali Hoxha
249
Stavri Madhi
250
Sabri Bebeti
251
Skënder Backa
252
Skënder Baftjari
253
Sabri Hoti
254
Sylejman Maloku
255
Serafin Meçe
256
Sotir Vullkani
257
Stavri Naçi
258
Selman Vishicica
259
Stefi Trebicka
260
Siri Çarçani
261
Sotir Xheka
262
Spiro Xhai
263
Subi Bakiri
264
Sotir Mero
265
Salo Petroshati
266
Sotir Spiro
267
Selim Alimeko
268
Sami Abazi
269
Spiro Lame
270
Sali Bundo
271
Skënder Myftari
272
Simon Stefani
273
Sulo Gradeci
274
Skënder Tashollari
275
Skënder Breca
276
Shefqet Peçi
277
Shemsi Totozani
278
Shim Kolli
279
Shuap Panariti
280
Shyqyri Kusi
281
Shkëlzen Bajraktari
282
Shkëlqim Zaloshnja
283
Tasi Marko
284
Tamaz Beqiri
285
Tamaz Nepravishta
286
Thoma Karamelo
287
Thoma Fisniku
288
Thoma Nako
289
Thoma Napo
290
Thanas Caku
291
Vaske Koleci
292
Veli Hoxha
293
Vasil Milo
294
Vaskë Afezolli
295
Vangjo Mitrojorgji
296
Vangjel Pecani
297
Vilson Pecani
298
Veniamin Martini
299
Veli Bakri
300
Vaskë Dimoshi
301
Xhule Ciraku
302
Xhevdet Gavoci
303
Xhavit Struga
304
Xhavit Miloti
305
Xhafer Ramadani
306
Xhemal Selimi
307
Xhafer Pogaçe
308
Xhako Bubësi
309
Zoi Themeli
310
Zylfi Saliu
311
Zyhdi Aga
312
Zajë Hysa
313
Zihni Muço
314
Zef Lokja
315
Zoi Shkurti
top