×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/arct.org/public_html/images/fotogreva
JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/arct.org/public_html/images/26june
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogreva
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/26june

Albania: Government should honour the rights of former political prisoners

We enclose a public statement  on the rights of former political prisoners, by Amnesty International


http://www.amnesty.org/en/library/info/EUR11/009/2012/en 

We don't accept PINK WASHING in Albania - Look what happened today in Tirana (VIDEO)

The terrible act of Gjergj Ndreca who inflamed himself today in Tirana as a sign of protest against the fact that the government is ignoring the demands of former political prisoners in Albania, is the real indicator of how bad is the situation with human rights in Albania.  

Ndreca who has been hospitalized after setting himself on fire to demand quicker payment of compensation for victims of the former communist regime, is 53 years old. He is among a group of some 20 former political prisoners on hunger strike on a street in central Tirana. They are demanding that the government meets its pledges to pay victims of the former regime 2,000 leks ($18.32; €14.05) per day of imprisonment.

There is a principle upon every other principle that has structured all human rights documents on which the smartest nations base their lives today. It is the rights of each individual to be fulfilled, to be happy, and above all to protect and cultivate dignity. (Article 22 of the Universal Declaration of Human Rights).

Read more ...

Apel

Tiranë, 01.10.2012                                                                                                                        A P E L

NË MBËSHTETJE TË ISH-PËRSEKUTUARVE DHE TË DËNUARVE POLITIKË NË GREVËN E URISË

Prej më shumë se 1 jave, një grup prej 20 të përndjekurish politikë kanë nisur një grevë urie. Protesta e tyre ka për qëllim përmbushjen e disa kërkesave që lidhen si me statusin e të përdjekurit ashtu dhe me procesin e bllokuar të dëmshpërblimit. Revolta, dëshpërimi dhe lodhja mbizotërojnë në tendën e grevës – një tendë kjo e lënë në haresë nga autoritetet zyrtare në pushtet dhe krejt e neglizhuar nga ana mjeksore, dy shenja të qarta këto të moskokëçarjes së qeverisë për këtë shtresë. 

Vizita e Ambasadorit të SHBA, z. Arvizu, dhe ajo e Ambasadorit të Delegacionit të BE në Tiranë, z. Sequi, në tendën e “të harruarve” flet qartë për rëndësinë që merr zgjidhja e problematikës së kësaj shtrese për Shqipërinë. Mbështetja e kërkesave të grevistëve dhe qëndrimi krah tyre përcon një mesazh të fortë solidariteti lidhur me çështjen e përndjekjes politike: ka ardhur koha që ajo të zgjidhet me seriozitetin që meriton.

Read more ...

Foto Gjate Greves

{gallery}fotogreva{/gallery}

Po sikur Dosjet

top