Dekoratat Qe Mban Enver Hoxha

Hero i Popullit-Hero i Punës Socialiste -“Heroi i Popujve te Jugosllavise”–“Heroi i Popujve te Bashkimit Sovjetik”, Suvorov-“Ylli Partizan”i Jugosllavis

“Heroi i Popullit”,
“Heroi i Punes Socialiste”,
“Ylli Partizan” nga Jugosllavia
“Heroi i Popujve te Jugosllavise”, në vitin 1946
“Heroi i Popujve te Bashkimit Sovjetik”, Suvorov(shënim im Bep M. Pjetri; Duhet te jetë “Suvoriv i klasit I-rë dhe renditet i 6 medalje në 106 medalje të ish BRSS)

Denial Of Memory: It Is Time For Albania To Confront Its Communist Past

Denial of Memory:  It is Time for Albania to Confront Its Communist Past

 

by Shirley Cloyes DioGuardi

 

Communist dictator Enver Hoxha subjected Albania to forty-five years of one of the most centralized and repressive totalitarian regimes that the world has ever known.  At least 100,000 Albanians were arrested, tortured, and imprisoned.  Several thousand more were murdered from 1945 until Hoxha died and the regime of his successor, Ramiz Alia, collapsed in 1991.

MEPs Discussed Draft Resolution On Albania

The European Parliament Foreign Committee discussed the amends proposed for the resolution of Albania. Despite the support for the candidate status if the country fulfils the conditions, the European MPs remain sceptic about the current progress.

NËSE JO PATRIOT, ÇFARË ISHTE ENVER HOXHA?

NËSE JO PATRIOTÇFARË ISHTE ENVER HOXHA?

 

ANDREA STEFANI

Reagimet e shumta për artikullin “Enver Hoxha patriot?! Një lajthitje e Rexhep Qoses”, detyrojnë shprehjen më eksplicite të opinionit se çfarë qe Enveri. Nëse jo patriot, atëherë çfarë? Çështja është e një rëndësie jo thjesht skolastike, por me theks mjaft praktik, ngaqë ka të bëjë me të mësuarit nga historia për të mos përsëritur, në të sotmen dhe të nesërmen, gabimet e së shkuarës.

SI MBIJETOI DIKTATURA NEPERMJET POSHTERIMIT?!

Si mbijetoi diktatura nëpërmjet poshtërimit

Nga Luan MYFTIU

Dihet që tiranët e kanë frikë popullin. Kjo u buron nga padrejtësitë që i bëjnë. Diktaturat e dinë që nuk mund të pajtohet viktima me xhelatin, ndryshe pse do t’i lëshonte Enver Hoxha tërë ato direktiva për forcimin e vazhdueshëm të luftës së klasave? Pse do të zhdukte aq të pafajshëm, nëse nuk do të shihte kudo armiq? Pse do të sajonte ai armiq edhe kur të tillë nuk shfaqeshin?

A DUHET RISHIKUAR FIGURA E ENVER HOXHES

Si mbijetoi diktatura nëpërmjet poshtërimit

Nga Luan MYFTIU

Ligësia njerëzore duhet të ketë vetëm emrin e këtij përbindëshi. Ky satrap frikacak, që mori pozat e një trimi, mbeti në histori simbol i gogolit, me të cilin gjyshërit do të trembin nipërit e tyre të prapë. Enver Hoxha i punoi popullit të vet poshtërsi që nuk do të guxonte t’ia bënte as pushtuesi më zemërzi, cinik e i pafytyrë.

Condemning The Communist Crime

Edhe një herë mbi dënimin e krimeve të komunizmit

Nga Reshat Kripa

Dëgjova intervistën e Këshilltares për Çështjet Ballkanike pranë Ligës Civile Shqiptaro-Amerikane, zonjës Shirley Cloyes Dioguardy, dhënë televizionit “Zëri i Amerikës” para disa ditësh dhe më tërhoqi vëmendjen njera nga përgjigjet e saj:

Djali I Vasil Katit: Amaneti I Babait Për T’u Hakmarrë Ndaj Hetuesit

Djali i Vasil Katit: Amaneti i babait për t’u hakmarrë ndaj hetuesit

 

Flet Ardian Kati, i biri i ish-zëvendësministrit të Tregtisë.

Djali i Vasil Katit: Si  e mësuam amanetin e babait nga spitali i burgut.

“Në një gjendje dëshpëruese kërkoi për t’u hakmarrë ndaj hetuesit Kristofor Mërtiro, që e kishte torturuar në qeli”

Viktimat e hordhive të Sigurimit në qelitë e Burgut 313 në Tiranë.

“Ahmet Jegeni dhe Andrea Manço vdiqën nga torturat”